Morcovi

Felul ăsta de mâncare l-am văzut pe Facebook undeva, dar nu mai știu unde, genul acela de multe poze cu produse de patiserie și mi-a rămas în minte. Dar ieri, după ce au venit picii de grădi am zis să îl încerc.

Timp: 1,5 ore

Necesar:

  • un pachet foietaj
  • 2 ouă
  • făină
  • hărtie de copt
  • folie de aluminiu
  • salată sau ceapă verde
  • ceva pentru umplutură / aici depinde de fiecare
  • făcăleț
  • cuptor

Ce pot face picii:

  • se pot juca cu niște cocă

Pașii sunt următorii:

  1. Se confecționează suportul pentru con – pentru că iubim Crafty, l-am făcut din ce aveam la îndemână, hârtie de copt și folie de aluminiu. A mers perfect!:)20160411_212015
  2. Se întinde foaia de foietaj și se taie pe diagonală, de la mijloc înspre colțul exterior, fâșii de circa 1-1,5 cm. Colțurile extra care vă rămân le puteți da picilor să se joace cu ele.
  3. Se rulează câte o fâșie pe con. Eu am legat câte două fâșii pentru că am vrut să le fac mai mari, însă nu e o idee bună pentru picii sub 5-6 ani, că nu pot să le țină bine și se rup. Data viitoare voi folosi una singură și le voi face mai mici.
  4. Se dau bine, bine cu gălbenuș de ou și se bagă la cuptor până se rumenesc
  5. Se scot, se lasă un pic la răcit și se umplu cu ceva – noi am folosit legume trase la tigaie și brânză, dar merg umplute cu multe alte chestii delicioase. Și nu uitați să ornați cu ceapă verde sau frunze de salată!

20160411_211106

Picilor le-au plăcut dar, cum ziceam, le-a fost destul de greu să le țină în mână fără să se rupă.

 

Gătiți cu bucurie!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website