Tagliatele

Din punctul meu de vedere, cea mai bună investiţie pentru o mămică cu ceva talent la gătit (nu mult) este o maşină de făcut paste. O găsiţi cu 100 – 150 RON în hypermarketuri şi face toţi banii. Eu una de genul ăsta folosesc şi mă declar mai mult decât mulţumită:)

 

După ce aţi făcut marea achiziţie, nu trebuie să ţineţi minte nici o reţetă, ci doar atât: 1 ou la 100g de făină! Asta e tot!

(dacă vreţi să faceţi cu făină intergrală sau altfel de făină trebuie să vedeţi cât puneţi în funcţie de cât este de uscată, însă proporţiile se modifică).

Timp: 1 oră

Necesar:

 • 3 ouă
 • 300 g făină albă
 • puțină sare
 • mașină de făcut paste
 • o oală

Cum pot ajuta picii:

 • se pot juca cu niște cocă
 • pot să învârtă de manivela mașinii de făcut paste

 

Paşii sunt următorii:

 1. Se frământă bine, bine coca până devine moale şi nelipicioasă. Aici aş putea sugera să puneţi un ou în plus şi 100g făină şi să daţi şi picilor să se joace cu o bucată, le place maxim, mai ales dacă aveţi şi nişte forme de prăjituri sau un mic făcăleţ.
 2. Tăiaţi coca în bucăţele cam cât un pumn şi daţi-le prin făină, ca să nu se lipească apoi de aparat.
 3. Treceţi prin aparat, la o măsură mai mare (vedeţi că are o rotiţă de unde se reglează grosimea:p) fiecare dintre bucăţi pentru a le aplatiza. Mutaţi apoi la o cea mai mică grosime şi treceţi din nou fiecare foaie mică. La acest punct puteţi să îi invitaţi pe cei mici să învârtă şi ei de manivelă.
 4. Puneţi foile pe un strat fin de făină pentru a nu se lipi si lăsaţi-le să stea vreo jumătate de oră- o oră să se usuce, din nou, pentru a nu se lipi de maşină.
 5. Tăiaţi foile cu forma de tagliatele şi la fel puneţi-le pe un strat de făină. Le mai lăsaţi un pic şi puteţi să le aruncaţi în oala cu apa care fierbe.

TagliateleMai departe puteţi face orice vreţi cu ele, noi facem cu sos de smântână şi kaizer sau cu legume și de fiecare dată mâncăm până pocnim, atât sunt de bune!

Vă las aici doar două fotografii cu picii ca dovadă, dacă nu mă credeți:)

Tagliatele 1 Tagliatele 2

Gătiţi cu bucurie!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website